|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka z indykiem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 40 dag filetów z piersi indyka
główka sałaty masłowej
główka sałaty karbowanej
50 dag kalarepy
pęczek rzodkiewki
1/2 pęczka zielonej pietruszki
2 łyżki oleju
3 łyżki majonezu
20 dag jogurtu
2 łyżeczki soku z cytryny
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Mięso opłukać, pokroić w paski, smażyć na oleju 6-8 min., przewracając na patelni. Przyprawić solą i pieprzem. Oba rodzaje sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki, wyłożyć nimi półmisek. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki. Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z rzodkiewką i mięsem. Ułożyć na sałacie. Majonez wymieszać z jogurtem i posiekaną natką. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać jako sos do sałatki. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 6252 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|