Sałatka ziemniaczana |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 40 min. Porcji: 4 porcje Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 1 kg ziemniaków
- 200 g cebuli
- 150 g (3szt.) jaj
- 2 lub 3 łyżki octu
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: 1. Gotujemy ziemniaki " w mundurkach"
2. Obieramy cebulę i kroimy w piórka.
3. Pokrojoną cebulę podsmażamy/ szklimy na oleju.
4. Ugotowane ziemniaki obieramy i kroimy w talarki.
5. Mieszamy wszystkie składniki tj. talarki ziemniaków + piórka cebuli +ocet,sól,pieprz+ jaja.
6.Na wolnym ogniu mieszamy sałatkę do ścięcia się białka.
7. Można podawać samą lub z dodatkami mięsnymi lub warzywnymi. |
|
|
Przepis został dodany przez: czarna89 |
Przepis czytano już 4724 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |