Sakiewki naleśnikowe o posmaku chińskim |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 jajka
- 12 łyżek mąki + 2 łyżki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 20 dag ryby (filet pangi)
- 2 duże pieczarki
- oliwa
- garść makaronu wonton
- pieprz mielony
- 1/4 kostki masła
- 1/2 litra bulionu rybnego ( wywar z ugotowania pangi + kostka bulionu rybnego Knorra )
- 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
- 5 dag utartego sera Chedar
- szczypiorek do wiązania sakiewek
|
Opis przygotowania: Z jajek, 12 łyżek mąki , mleka, proszku do pieczenia i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe . Usmażyć 6 naleśników średniej wielkości. Rybę zalać ˝ litra wody i gotować 10 minut. Wyjąć rybę i rozdrobnić . Do wywaru dodać kostkę bulionu rybnego. Wywar przestudzić .Makaron zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na 10 minut . Odcedzić . Pieczarki drobno posiekać i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oliwy. Pieczarki wymieszać z rozdrobnioną rybą i makaronem . Doprawić farsz solą i pieprzem . Nadziać farszem naleśniki formując je w sakiewki i związując szczypiorkiem .
W rondelku rozpuścić masło i zmieszać z nim 2 łyżki mąki . Wlać wywar rybny i słodką śmietankę . Wsypać ser i gotować sos aż ser się roztopi .
Podawać wlewając na talerz sos i umieszczając na nim podgrzane na parze sakiewki . Dodatkowo podawać surówkę ( np. mieszaną ). |
|
Opis / Uwagi: Danie z kuchni fusion . |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 8302 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |