przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sakiewki naleśnikowe o posmaku chińskim


Poziom: średni
Czas: 50 min.
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 jajka
- 12 łyżek mąki + 2 łyżki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 20 dag ryby (filet pangi)
- 2 duże pieczarki
- oliwa
- garść makaronu wonton
- pieprz mielony
- 1/4 kostki masła
- 1/2 litra bulionu rybnego ( wywar z ugotowania pangi + kostka bulionu rybnego Knorra )
- 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
- 5 dag utartego sera Chedar
- szczypiorek do wiązania sakiewek

Opis przygotowania:
Z jajek, 12 łyżek mąki , mleka, proszku do pieczenia i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe . Usmażyć 6 naleśników średniej wielkości. Rybę zalać ˝ litra wody i gotować 10 minut. Wyjąć rybę i rozdrobnić . Do wywaru dodać kostkę bulionu rybnego. Wywar przestudzić .Makaron zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na 10 minut . Odcedzić . Pieczarki drobno posiekać i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oliwy. Pieczarki wymieszać z rozdrobnioną rybą i makaronem . Doprawić farsz solą i pieprzem . Nadziać farszem naleśniki formując je w sakiewki i związując szczypiorkiem .
W rondelku rozpuścić masło i zmieszać z nim 2 łyżki mąki . Wlać wywar rybny i słodką śmietankę . Wsypać ser i gotować sos aż ser się roztopi .
Podawać wlewając na talerz sos i umieszczając na nim podgrzane na parze sakiewki . Dodatkowo podawać surówkę ( np. mieszaną ).
Opis / Uwagi:
Danie z kuchni fusion .
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 8302 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin