przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej galicji

Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
1 kg pomidorów,
nać pietruszki,
1 łyżka ostrej musztardy,
1 łyżka octu,
1 ząbek czosnku,
estragon,
sól,
biały pieprz.

Opis przygotowania:
Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę i krajać w kostkę. Dno salaterki natrzeć połówką ząbka czosnku. Ułożyć pomidory, posolić, posypać pieprzem i natką pietruszki. W moździerzu utrzeć musztardę z octem, oliwą oraz estragonem i polać pomidory. Wszystkie składniki dobrze się wymieszać. Przed podaniem wstawić do lodówki.
Region:  Kuchnia hiszpańska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 5843 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin