przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Sałatka szwedzka

Poziom: łatwy
Głosów: 5
Ocena: 3.80
Składniki:
3 jabłka,
4 śledzie (marynowane albo rolmopsy lub solone),
2 jajka na twardo,
pęczek szczypiorku,
1 cebula,
1 świeży ogórek,
garstka marynat - dynia albo śliwki lub grzybki,
sok z 0.5 cytryny,
szkl. śmietany,
główka zielonej sałaty,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Sałatę umyć, ułożyć na półmisku. Na niej położyć plasterki jabłek, ogórka, niewielkich kawałków śledzia, wszystko posypać kawałkami marynat i talarkami cebuli. Udekorować jajkami krajanymi w ćwiartki.
Oddzielnie podać sos: wymieszać śmietanę z siekanym szczypiorkiem, sokiem z cytryny, przyprawić.
Region:  kuchnia skandynawska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 13478 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin