przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Sałatka szwedzka z ziemniaków

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 3.75
Składniki:
6 ziemniaków (ugotowanych w łupinach),
2 łyżki posiekanej naci pietruszki z estragonem,
3 łyżki posiekanych buraków marynowanych,
2 łyżki kaparów,
2 łyżki posiekanego szczypiorku,
5 łyżek oliwy,
1.5 łyżki octu lub soku z cytryny,
sól,
pieprz,
1 - 2 ząbki czosnku,
1 por,
1 łyżka posiekanej naci pietruszki.

Opis przygotowania:
Oliwę wymieszać z octem lub sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Ziemniaki obrać ze skórki, pokrajać w plasterki lub cząstki, wyłożyć na półmisek. Posiekane buraki ułożyć w środku spiętrzając. Posypać kaparami i posiekaną nacią pietruszki z estragonem i szczypiorkiem. Polać przygotowaną zaprawą, posypać posiekanym czosnkiem, nacią pietruszki i posiekanym porem. Pozostawić na 1 h w lodówce. Podawać jako dodatek do ryb, jaj lub mięs.
Region:  kuchnia skandynawska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 8467 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin