przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sandacz na grillowanych warzywach

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 4 filety z sandacza (ok. 120 g każdy),
- 100 ml oliwy,
- 1 limonka,
- mieszanka przypraw (po łyżeczce do kawy: pieprzu białego, czarnego i cayenne, słodkiej papryki, a także suszonych ziół - tymianku i oregano oraz granulowanych czosnku i cebuli),
- 3 kolorowe papryki (czerwona, zielona, żółta),
- 1 cukinia.
Salsa pomidorowa:
- puszka krojonych pomidorów bez skóry,
- 1/2 szklanki oliwy,
- sok z 1 cytryny,
- pęczek świeżej kolendry,
- sól,
- pieprz.

Opis przygotowania:
Mieszankę przypraw dokładnie miksujemy. Filety z sandacza skrapiamy sokiem z limonki i obtaczamy z obu stron w przyprawach, strzepując ich nadmiar. Następnie zraszamy rybę oliwą i smażymy na grillu lub na patelni. Papryki i cukinię kroimy na plasterki, skrapiamy oliwą, grillujemy lub krótko smażymy i wykładamy na talerze. Sandacza układamy na jarzynach. Robimy salsę. Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i gotujemy ok. 5 min. Salsą polewamy sandacza lub podajemy ją osobno w miseczce.
Przepis czytano już 4314 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin