|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sandacz na grillowanych warzywach |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 4 filety z sandacza (ok. 120 g każdy),
- 100 ml oliwy,
- 1 limonka,
- mieszanka przypraw (po łyżeczce do kawy: pieprzu białego, czarnego i cayenne, słodkiej papryki, a także suszonych ziół - tymianku i oregano oraz granulowanych czosnku i cebuli),
- 3 kolorowe papryki (czerwona, zielona, żółta),
- 1 cukinia.
Salsa pomidorowa:
- puszka krojonych pomidorów bez skóry,
- 1/2 szklanki oliwy,
- sok z 1 cytryny,
- pęczek świeżej kolendry,
- sól,
- pieprz.
|
Opis przygotowania: Mieszankę przypraw dokładnie miksujemy. Filety z sandacza skrapiamy sokiem z limonki i obtaczamy z obu stron w przyprawach, strzepując ich nadmiar. Następnie zraszamy rybę oliwą i smażymy na grillu lub na patelni. Papryki i cukinię kroimy na plasterki, skrapiamy oliwą, grillujemy lub krótko smażymy i wykładamy na talerze. Sandacza układamy na jarzynach. Robimy salsę. Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i gotujemy ok. 5 min. Salsą polewamy sandacza lub podajemy ją osobno w miseczce. |
|
|
Przepis czytano już 4552 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|