|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ser smażony z pomidorami |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
2 sery camembert
 50 dag pomidorów
 cebula
 4 ząbki czosnku
 10 dag pieczarek
 1/2 szkl. bulionu
 kieliszek czerwonego wina
 łyżka masła
 2 łyżki oliwy
 łyżeczka mąki
 sól, pieprz
 gałka muszkatołowa
 
 
 |  | Opis przygotowania: Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić. Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek. Pieczarki pokroić na cienkie plastry, udusić na maśle. Połączyć z cebulą, oprószyć mąką, dodać pomidory, bulion i wino. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając, aż całość zgęstnieje. Przyprawić. Sery usmażyć na oliwie z obu stron. Podawać gorące, polane sosem. Najlepiej smakują z bagietką i winem.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 6339 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |