Sernik kolorowy II |
|
Poziom: trudny Głosów: 2 Ocena: 3.50 Składniki: Ciasto:
- 1/2 kg mąki
- 1 kostka margaryny
- 1 cukier waniliowy
- 25 dag cukru pudru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 8 żółtek - białka dać do sera
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
Ser:
- 1 kg sera białego - zmielić
- 20 dag cukru pudru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 budyń śmietankowy
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- 8 białek- ubić
|
Opis przygotowania: Ciasto zrobić jak kruche. Podzielić na 3 części (do jednej dodać kakao 3 łyżeczki).
Zmielony ser utrzeć z cukrem pudrem. Ubite białka wymieszać z serem. Wszystkie składniki razem, wymieszać z serem. Na blachę dać ciasto białe, plus połowa sera, plus ciasto ciemne potarte na grubym oczku, następnie znowu ser, białe ciasto potarte na grubym oczku.
Piec ok 50 min. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 6000 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |