|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sernik który zawsze wychodzi |
|
Poziom: łatwy Głosów: 7 Ocena: 4.85 Składniki: - 1 kg sera twarogowego
- 1 cukier waniliowy
- 5-6 jaj
- 1 1/2 szkl. cukru
- budyń śmietankowy (połączyć z proszkiem do pieczenia)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 paczki rodzynek
- sok z 0,5 cytryny
|
Opis przygotowania: Ser zmielić, żółtka oddzielić od białek. Wszystkie składniki oprócz białek połączyć, wymieszać. Dodać sparzone rodzynki i sok z cytryny. Ubić białka, dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć do natłuszczonej tortownicy o śr.25cm. Piec ok 1,5h w temp 180 st. C.
Upieczony sernik wg upodobań można posypać cukrem pudrem lub ugotować galaretkę wg przepisu podanego na opakowaniu o dowolnym smaku i wylać na zimne ciasto. Wstawić do lodówki.
Smacznego |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 | Przepis czytano już 10217 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | napisz swój komentarz (wpisów: 4) |
ser Dodał/a ~anka1988 dnia 2012-11-21 20:14:36
ser półtłusty
| moje ciasto Dodał/a ~lucy dnia 2012-11-21 08:28:15
Brakuje mi informacji,jaki to ma być ser tłusty czy półtłusty?
| Pychotka Dodał/a ~Aska dnia 2009-12-20 09:56:12
Sernik wysmienity i tak jak w tytule-zawsze sie uda.
Mozna dodac platki migdalow do masy,wtedy jest jeszcze smaczniejszy.
| sernik Dodał/a ~pychotka dnia 2009-07-31 21:14:37
ten sernik jest wyśmienity..prosty i smaczny. POLECAM.
|
|
|
|