|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sernik na zimno |
|
Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 3.00 Składniki: 0.5 kg sera twarogowego,
250 ml śmietanki kremowej,
15 dkg masła lub margaryny,
25 dkg cukru pudru,
10 dkg czekolady twardej,
25 ml rumu,
3 żółtka gotowane,
10 dkg rodzynków,
5 dkg orzechów włoskich bez łupin,
olejek pomarańczowy.
|
Opis przygotowania: Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Masło utrzeć z cukrem i przetartymi przez sito żółtkami, połączyć ze zmielonym serem, startą czekoladą, opłukanymi rodzynkami, orzechami, olejkiem, rumem oraz ubitą śmietanką z cukrem. Przełożyć do wypłukanej zimną wodą formy, wyrównać powierzchnię i pozostawić w chłodziarce na kilka godzin. Następnie wyjąć z formy na półmisek i udekorować. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 7287 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|