przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sernik na zimno

Poziom: łatwy
Głosów: 6
Ocena: 3.00
Składniki:
0.5 kg sera twarogowego,
250 ml śmietanki kremowej,
15 dkg masła lub margaryny,
25 dkg cukru pudru,
10 dkg czekolady twardej,
25 ml rumu,
3 żółtka gotowane,
10 dkg rodzynków,
5 dkg orzechów włoskich bez łupin,
olejek pomarańczowy.

Opis przygotowania:
Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Masło utrzeć z cukrem i przetartymi przez sito żółtkami, połączyć ze zmielonym serem, startą czekoladą, opłukanymi rodzynkami, orzechami, olejkiem, rumem oraz ubitą śmietanką z cukrem. Przełożyć do wypłukanej zimną wodą formy, wyrównać powierzchnię i pozostawić w chłodziarce na kilka godzin. Następnie wyjąć z formy na półmisek i udekorować.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 6924 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin