Sernik na zimno II |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 4.33 Składniki: - upiec jasny biszkopt
- 25 dag białego sera - zmielić
- 2 żółtka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mleka
- 1 kostka margaryny lub masła
- 3 łyżki żelatyny
- 3 łyżki śmietany
- 2 owocowe galaretki
|
Opis przygotowania: Masło utrzeć dodając cukier, żółtka. Ser rozmieszać ze śmietaną i dodać do masła ,ucierając żelatynę, rozpuścić na mleku i dodać do masy. Wszystko wymieszać.
Wlać masę serową na biszkopt i włożyć do lodówki. Na to można wlać galaretki |
|
|
Przepis czytano już 5695 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |