|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sernik z budyniem |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: Ciasto:
2 szklanki mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
pół kostki miękkiej margaryny,
pół szklanki cukru,
2 jaja,
żółto.
Masa budyniowa:
litr mleka,
3 budynie czekoladowe.
Masa serowa:
pół kostki miękkiej margaryny,
pół szklanki cukru,
4 serki waniliowe,
3 jaja,
białko,
budyń śmietankowy,
polewa czekoladowa,
wiórki kokosowe.
|
Opis przygotowania: Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy,wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 9789 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|