przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sernik z budyniem

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
pół kostki miękkiej margaryny,
pół szklanki cukru,
2 jaja,
żółto.
Masa budyniowa:
litr mleka,
3 budynie czekoladowe.
Masa serowa:
pół kostki miękkiej margaryny,
pół szklanki cukru,
4 serki waniliowe,
3 jaja,
białko,
budyń śmietankowy,
polewa czekoladowa,
wiórki kokosowe.

Opis przygotowania:
Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy,wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 9729 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin