Sernik z rodzynkami |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 60 dkg twarogu
- szkl. mąki pszennej
- 5 dkg rodzynków
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżki tłuszczu
- pół szkl. śmietany
- 3 łyżki cukru pudru
- 3 jaja
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
|
Opis przygotowania: Ser zemleć w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do sera i starannie utrzeć. Ubić pianę z białek dodać mąkę i rodzynki. Po wyrobieniu uformować na desce wałek, pociąć na porcje, nadać im owalny kształt i smażyć na tłuszczu. Podawać z cukrem i śmietaną. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 5759 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |