przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Serowe kotleciki

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 30 dkg sera białego
- 2 cebule
- jajo
- trochę bułki tartej
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Ugotowane ziemniaki i ser zemleć w maszynce. Cebulę drobno posiekać i zeszklić, dodać do zmielonych ziemniaków i sera. Wbić jajo. Wymieszać wszystko razem, aby utworzyła się jednolita masa. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Formować kotleciki wielkości dłoni i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do lekkiego zarumienienia. Kotleciki podawać z surówką z kapusty kiszonej.
Region:  Kuchnia żydowska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6953 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin