Serowe kotleciki |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 kg ziemniaków
- 30 dkg sera białego
- 2 cebule
- jajo
- trochę bułki tartej
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Ugotowane ziemniaki i ser zemleć w maszynce. Cebulę drobno posiekać i zeszklić, dodać do zmielonych ziemniaków i sera. Wbić jajo. Wymieszać wszystko razem, aby utworzyła się jednolita masa. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Formować kotleciki wielkości dłoni i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do lekkiego zarumienienia. Kotleciki podawać z surówką z kapusty kiszonej. |
|
Region: Kuchnia żydowska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 9242 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |