Siódme niebo |
|
Poziom: średni Głosów: 6 Ocena: 4.33 Składniki: ciasto:
- szklanka cukru
- 5 jaj
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki kakao
- 1i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kostka margaryny
krem:
- 1/2 litra mleka
- kostka margaryny
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- budyń śmietankowy
- 4 łyżki cukru pudru
polewa:
- 6 łyżek margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki kakao
- łyżka mleka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 4-5.jabłek
|
Opis przygotowania: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem i ubitą pianę. Do połowy ciasta wsypać kakao. Do tortownicy wlać jasne ciasto na nie ciemne i plastry jabłka. Piec 45 min. w temp. 180 stopni. Ugotować budyń, wystudzić, margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodawać budyń. Krem włożyć na ciasto. Składniki polewy (oprócz mąki) zagotować, wsypać mąkę i znów zagotować. Na wierzch polać polewę i poukładać cienkie plasterki jabłka. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 7546 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 3) |