Skrzydełka słodkie jak miód |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Głosów: 15 Ocena: 4.06 Składniki: - 80 dag skrzydełek
- 5 dag posiekanych orzechów włoskich
- 3 łyżki masła
- 4 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 5 łyżek miodu gryczanego
- 3 łyżki pikantnego keczupu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki soku sojowego
- 1 łyżka przyprawy do grzanego wina
- sól
- pieprz
- tymianek
|
Opis przygotowania: Skrzydełka umyj i ułóż w płaskim naczyniu. Stop masło, dodaj miód, przyprawę do wina, keczup, sok z cytryny, sos sojowy, sól, pieprz i posiekany drobno czosnek. Marynatę podgrzej, polej skrzydełka. Wstaw do lodówki na 3 godz. W tym czasie skrzydełka kilka razy obróć. Blachę wyłóż folią aluminiową. Ułóż skrzydełka, polej marynatą. Piecz 30 min. w temp. 180 st. Po 15 min. skrzydełka obróć. Na 5 minut przed końcem pieczenia posyp orzechami i tymiankiem. |
|
Sposób przygotowania: Na parze |
|
Przepis został dodany przez: renia |
Przepis czytano już 11230 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |