Smażone plastry ananasa |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 - 6 osączonych plastrów ananasa z puszki
- mąka pszenna do obtaczania
- ok. 250 ml ciasta do zanurzania przed smażeniem
- olej do smażenia
- cukier puder
|
Opis przygotowania: Plastry ananasa osuszyć i obtoczyć w mące. Olej rozgrzać na głębokiej patelni. Plastry ananasa nabijać na widelec, zanurzać w cieście i wkładać na gorący olej. Usmażyć na ciemnozłoty kolor z obu stron. Usmażone plastry wyjąć z tłuszczu, osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Podawać posypane cukrem pudrem. |
|
Region: Kuchnia australijska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 9143 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |