Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " 1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta
" 2 filety z tuńczyka
" 50 g marynowanych kaparów
" 150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
" 1 cytryna
" ok. 100 ml oliwy z oliwek
" sól i pieprz do smaku
" bazylia do dekoracji
|
Opis przygotowania: Filety z tuńczyka opłucz, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą z oliwek. Następnie wsadź go do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Piecz przez około 35 minut. W między czasie ugotuj Ryż brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu.
Sos: Drobno posiekaj kapary. Śmietanę lub jogurt podgrzej na małym ogniu, cały czas delikatnie mieszając dorzuć kapary. Dopraw pieprzem i limonką do smaku.
Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją Ryżu Brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami cytryny oraz bazylią. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3142 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |