przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Snickers III

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
Ciasto:
3 szkl. mąki,
2 łyżki miodu,
1 łyżka sody,
0.5 łyżeczki proszku do pieczenia,
15 dkg roztopionej margaryny,
3 żółtka,
3 łyżki kwaśnej śmietany.
Masa:
1 szkl. cukru pudru,
1 cukier waniliowy,
2 margaryny,
2 paczki granulowanego odtłuszczonego mleka w proszku.
Karmel:
4 łyżki miodu,
2 łyżki cukru pudru,
3 łyżki margaryny,
garść drobno posiekanych orzechów włoskich.

Opis przygotowania:
Mąkę przesiać do miski, dodać resztę składników, wlać rozpuszczoną margarynę, wszystko wyrobić mikserem i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części wyłożyć na wysmarowaną olejem dużą prostokątną blaszkę (piec jeden placek), ponakłuwać widelcem w kilku miejscach i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 10 min.
Masa mleczna: wszystkie składniki oprócz mleka w proszku zagotować, do gorącej masy dodawać partiami mleko w proszku miksując robotem. Nie należy przejmować się pozostałymi grudkami mleka później są niewyczuwalne. Masę wyłożyć na ciasto.
Karmel: gotować wszystkie składniki do zgęstnienia, jeszcze gorące wylać na ciasto, zwiększyć ilość karmelu.
Region:  Kuchnia amerykańska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 9006 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin