przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sorbet herbaciany o smaku czarnej porzeczki

Poziom: łatwy
Czas: ponad 2 godz.
Porcji: ok.6 porcji
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 4 saszetki herbaty Saga dzika róża z czarną porzeczką
- 1 l wody
- 40 dag cukru
- 10 dag miodu

Opis przygotowania:
Zagotować pół litra wody i zalać herbatkę wrzątkiem. Pozostałe pół litra wlać do rondelka, dodać cukier i miód, doprowadzić do wrzenia. Gotować przez kilka minut cały czas mieszając. Syrop ostudzić i dolać herbatkę. Dokładnie wymieszać i przelać do metalowego naczynia. Umieścić na 2-3 godziny w zamrażalniku, co jakiś czas mieszając. Zamrożony sorbet przełożyć do pucharków.
Region:  Kuchnia polska
Przepis został dodany przez:  joannap13
Przepis czytano już 4702 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin