|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sorbet truskawkowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 4.00 Składniki: 500 g świeżych i dojrzałych truskawek,
150 g miodu,
1 łyżka soku z cytryny,
3 łyżki cukru.
|
Opis przygotowania: Truskawki umyć, osączyć i oderwać szypułki. Gotować cukier w 2 łyżkach wody. Wrzucić truskawki do miksera lub malaksera, wlać syrop, miód i sok. z cytryny. Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do miski i wstawić do zamrażalnika. Co 15 min. wyjmować miskę i mieszać wszystkie składniki, żeby sorbet jednolicie zamarzł. Podobnie przygotowuje się sorbet poziomkowy oraz wszystkie inne sorbety z miękkich owoców. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 7586 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|