przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sorbet truskawkowy

Poziom: łatwy
Głosów: 6
Ocena: 4.00
Składniki:
500 g świeżych i dojrzałych truskawek,
150 g miodu,
1 łyżka soku z cytryny,
3 łyżki cukru.

Opis przygotowania:
Truskawki umyć, osączyć i oderwać szypułki. Gotować cukier w 2 łyżkach wody. Wrzucić truskawki do miksera lub malaksera, wlać syrop, miód i sok. z cytryny. Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do miski i wstawić do zamrażalnika. Co 15 min. wyjmować miskę i mieszać wszystkie składniki, żeby sorbet jednolicie zamarzł. Podobnie przygotowuje się sorbet poziomkowy oraz wszystkie inne sorbety z miękkich owoców.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 7338 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin