przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos barbecue III

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 szkl. "red devil hot sauce"
- 2.5 Ĺ‚yĹĽeczki kruszonego chilli
- 1 mała cebula - pokrojona w plasterki
- 1 Ĺ‚odyga selera - pokrojona w plasterki
- 3 szkl. rozdrobnionych pomidorów (mogą być z puszki)
- 1.5 szkl. wody
- 1.5 szkl. cukru
- 1 cytryna - pokrojona w plastry

Opis przygotowania:
Wymieszać wszystkie składniki w garnku z grubym dnem i podgrzewać tylko tyle, aby sos był gorący. Nie zagotować, bo ściemnieje i stanie się rzadki. Schłodzić do temperatury pokojowej, przecedzić i przechowywać w dobrze zakręconym słoiku, w lodówce.
Region:  Kuchnia amerykańska
Przepis czytano już 5143 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin