| Sos barbecue III | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- 2 szkl. "red devil hot sauce"
 - 2.5 łyżeczki kruszonego chilli
 - 1 mała cebula - pokrojona w plasterki
 - 1 łodyga selera - pokrojona w plasterki
 - 3 szkl. rozdrobnionych pomidorów (mogą być z puszki)
 - 1.5 szkl. wody
 - 1.5 szkl. cukru
 - 1 cytryna - pokrojona w plastry
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Wymieszać wszystkie składniki w garnku z grubym dnem i podgrzewać tylko tyle, aby sos był gorący. Nie zagotować, bo ściemnieje i stanie się rzadki. Schłodzić do temperatury pokojowej, przecedzić i przechowywać w dobrze zakręconym słoiku, w lodówce.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia amerykańska | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 8010 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |