|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sos beszamelowy |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwyCzas: 20 min.
 Porcji: 4
 Głosów: 0Ocena: 0.00
1,5 szklanki mleka , cebula biała surowa ,2-3 liscie laurowe , gożdziki około 2-3 sztuk , masło 60dg,50 dkd mąki pszennej , sól , pieprz biały
 
 
 |  | Opis przygotowania: Cebulę obrać i umocować do niej gożdziki , dodadać liście laurowe ,mleko i gotować na wolnym ogniu by aromat z cebuli i przypraw oddał woń do mleka .
 Z mąki i masła zrobić zasmażkę i dodac do goracego mleka , wcześniej wyjąc cebule ,liscie i gozdziki.Dodać sól i biały pieprz .
 |  |  |  | Opis / Uwagi: Cebukla,liść ,gozdziki dodatją specyficznego aromatu .Dzięki nim sos beszamelowy jest wykwintny i zawsze wychodzi .
 |  |  |  | Region:  Pozostałe |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis został dodany przez:  aniesie27 |  | Przepis czytano już 4799 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |