Sos boloński |
|
Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 pomidory bez skórek pokrojone w kostkę
- 1/2 puszki obranych pomidorów
- 3 łyżeczki miąższu pomidorowego
- 1 pokrojona duża cebula
- 1 pokrojona marchew
- 1/4 pokrojonego selera
- 1 łyżeczka naci selera
- 2 listki laurowe
- 8 goździków
- 1 gałązka tymianku
- estragonu i rozmarynu
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- 60 dkg mięsa cielęco-wołowego
- 10 dkg słoniny pokrojonej w kostkę
- 1 łyżeczka cukru
|
Opis przygotowania: Pomidory i warzywa gotować 15 min. wraz z przyprawami stale mieszając. Mięso rozdrobnić, podsmażyć na słoninie, dodać do pomidorów i gotować 3 - 4 h na małym ogniu. Na koniec dodać cukier. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 8273 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |