przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos bolognese

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego (najlepiej wieprzowo - wołowe)
- 1 duża cebula
- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
- olej
- woda
- 2 - 3 ząbki czosnku

Przyprawy:
- papryka słodka
- papryka ostra
- sól
- pieprz
- odrobina sosu Tabasco

Opis przygotowania:
Olej rozgrzać na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Po chwili dodać mięso. Podsmażyć. Dolać ok. pół szklanki wody i dusić pod przykryciem. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę i całość dusić ok. 10 min. Na koniec dodać resztę przypraw (do smaku) i na bardzo małym ogniu podusić jeszcze z 10 min. Gotowym sosem polać spaghetti i posypać startym żółtym serem.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 7020 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin