przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos chili

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
2 duże czerwone papryki,
2 - 3 łyżki oliwy z oliwek,
1 cebula,
1 - 2 ząbki czosnku,
500 g przetartych pomidorów,
sól,
pieprz do smaku.

Opis przygotowania:
Paprykę obrać ze skórki i pokroić w kostkę, poddusić na 2 łyżkach oliwy wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodać przetarte pomidory bez skórki i gotować ok. 20 min. Zmiksować. Doprawić do smaku.
Region:  Kuchnia meksykańska
Przepis czytano już 12463 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






pomyśl
Dodał/a ~hay dnia 2009-08-04 17:52:25

chili~papryka. spróbuj zamienić w przepisie paprykę na chilli. świat się nie zawali.

chili??????????????????????????
Dodał/a ~chef7 dnia 2007-09-20 21:50:20

dlaczego to jest sos chili? skoro nie ma w nim chili, może to miał być sos paprykowy, albo pomidorowo paprykowy, a poza tym nic w nim meksykańskiego, przepis niekompletny moim zdaniem











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin