|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sos chili |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: 2 duże czerwone papryki,
2 - 3 łyżki oliwy z oliwek,
1 cebula,
1 - 2 ząbki czosnku,
500 g przetartych pomidorów,
sól,
pieprz do smaku.
|
Opis przygotowania: Paprykę obrać ze skórki i pokroić w kostkę, poddusić na 2 łyżkach oliwy wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodać przetarte pomidory bez skórki i gotować ok. 20 min. Zmiksować. Doprawić do smaku. |
|
Region: Kuchnia meksykańska | |
Przepis czytano już 12463 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
pomyśl Dodał/a ~hay dnia 2009-08-04 17:52:25
chili~papryka.
spróbuj zamienić w przepisie paprykę na chilli. świat się nie zawali.
| chili?????????????????????????? Dodał/a ~chef7 dnia 2007-09-20 21:50:20
dlaczego to jest sos chili? skoro nie ma w nim chili, może to miał być sos paprykowy, albo pomidorowo paprykowy, a poza tym nic w nim meksykańskiego, przepis niekompletny moim zdaniem
|
|
|
|