przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos czosnkowy

Poziom: średni
Głosów: 8
Ocena: 3.50
Składniki:
- 3-4 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy (extra virgin)
- 1 łyżka oleju (np. winogronowy)
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli

Opis przygotowania:
Do naczynia wlać oliwę, olej i dodać wyciśnięty czosnek. Następnie dodać ocet, cukier oraz sól. Sos powinien się przegryzać co najmniej pół godzinki.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  kucharz
Przepis czytano już 8549 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin