|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sos majonezowy z ananasem |
|
Poziom: łatwy Czas: 10 min. Porcji: 8 Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 4 łyżki oliwy
- 4 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki gęstego majonezu
- 4 łyżki soku z ananasa
- 4 plasterki ananasa
- łyżeczka musztardy delikatesowej
- sól
- pieprz
- 1/2 łyżeczki cukru pudru
|
Opis przygotowania: Oliwę ucieramy z sokiem z cytryny, dodajemy majonez, sok z ananasa i ucieramy do czasu, aż składniki się połączą i powstanie jednolity, gęsty, o pięknej barwie sos. Dodajemy plasterki ananasa (drobno posiekane lub rozbite na mus), przyprawy, składniki łączymy. Sos powinien mieć wyraźny, słodko-kwaśny smak i niepowtarzalny aromat. Podajemy nie później niż 30 min po przygotowaniu. |
|
Opis / Uwagi: średnio-kaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| |
Przepis czytano już 5375 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|