przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos majonezowy z ananasem


Poziom: łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 8
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 4 łyżki oliwy
- 4 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki gęstego majonezu
- 4 łyżki soku z ananasa
- 4 plasterki ananasa
- łyżeczka musztardy delikatesowej
- sól
- pieprz
- 1/2 łyżeczki cukru pudru

Opis przygotowania:
Oliwę ucieramy z sokiem z cytryny, dodajemy majonez, sok z ananasa i ucieramy do czasu, aż składniki się połączą i powstanie jednolity, gęsty, o pięknej barwie sos. Dodajemy plasterki ananasa (drobno posiekane lub rozbite na mus), przyprawy, składniki łączymy. Sos powinien mieć wyraźny, słodko-kwaśny smak i niepowtarzalny aromat. Podajemy nie później niż 30 min po przygotowaniu.
Opis / Uwagi:
średnio-kaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Przepis czytano już 5375 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin