|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sos tatarski delikany |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 8 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - szklanka gęstego majonezu
- 1/2 szklanki śmietany
- kopiasta łyżka posiekanych, marynowanych grzybków
- ogórek konserwowy
- cebula średniej wielkości
- łyżka musztardy delikatesowej
- cukier puder
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- łyżeczka octu z marynaty grzybowej
- ostra marynowana papryka
|
Opis przygotowania: Bardzo drobno posiekaną cebulę parzymy na sicie wrzątkiem, hartujemy zimną wodą, odstawiamy do odsączenia. Ogórek najdrobniej siekamy. Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy wszystkie posiekane składniki, doprawiamy musztardą, solą, cukrem, pieprzem, sokiem z cytryny i, gdy trzeba, octem z marynaty. Sos powinien mieć pikantny, zdecydowany smak. Podajemy nie później niż godzinę po przygotowaniu. |
|
Opis / Uwagi: średnio-kaloryczne, tanie
KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| |
Przepis czytano już 5682 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|