przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos tatarski delikany


Poziom: b. łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 8
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- szklanka gęstego majonezu
- 1/2 szklanki śmietany
- kopiasta łyżka posiekanych, marynowanych grzybków
- ogórek konserwowy
- cebula średniej wielkości
- łyżka musztardy delikatesowej
- cukier puder
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- łyżeczka octu z marynaty grzybowej
- ostra marynowana papryka

Opis przygotowania:
Bardzo drobno posiekaną cebulę parzymy na sicie wrzątkiem, hartujemy zimną wodą, odstawiamy do odsączenia. Ogórek najdrobniej siekamy. Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy wszystkie posiekane składniki, doprawiamy musztardą, solą, cukrem, pieprzem, sokiem z cytryny i, gdy trzeba, octem z marynaty. Sos powinien mieć pikantny, zdecydowany smak. Podajemy nie później niż godzinę po przygotowaniu.
Opis / Uwagi:
średnio-kaloryczne, tanie KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Przepis czytano już 5682 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin