przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Spaghetti po neapolitansku

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 2.33
Składniki:
250 g makaronu spaghetti,
1 łyżka oliwy,
50 g masła,
3 jaja,
250 g żółtego sera,
sól,
papryka słodka mielona.

Opis przygotowania:
W dużym garnku (makaron zwiększa objętość około trzykrotnie) zagotować około 3 l wody, posolić, dodać łyżkę oliwy lub oleju, stopniowo wkładać makaron, aby się nie połamał, gotować 25 min. Gdy będzie miękki odstawić garnek z ognia, dolać zimnej wody, odcedzić. Do garnka z makaronem dodać masło lub oliwę, dobrze podgrzać, pod koniec wbić cale surowe jajka, trzymać jeszcze chwilę na ogniu, stale mieszając Wyłożyć spaghetti na talerz, posypać startym serem i mieloną papryką.
Region:  Kuchnia włoska
Przepis czytano już 6446 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin