|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Spaghetti po neapolitansku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 2.33 Składniki: 250 g makaronu spaghetti,
1 łyżka oliwy,
50 g masła,
3 jaja,
250 g żółtego sera,
sól,
papryka słodka mielona.
|
Opis przygotowania: W dużym garnku (makaron zwiększa objętość około trzykrotnie) zagotować około 3 l wody, posolić, dodać łyżkę oliwy lub oleju, stopniowo wkładać makaron, aby się nie połamał, gotować 25 min. Gdy będzie miękki odstawić garnek z ognia, dolać zimnej wody, odcedzić. Do garnka z makaronem dodać masło lub oliwę, dobrze podgrzać, pod koniec wbić cale surowe jajka, trzymać jeszcze chwilę na ogniu, stale mieszając Wyłożyć spaghetti na talerz, posypać startym serem i mieloną papryką. |
|
Region: Kuchnia włoska | |
Przepis czytano już 6446 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|