przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Spaghetti w sosie warzywnym

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
40 dag spaghetti
60 dag porów
marchewka
1/2 selera
cebula
1/2 szkl. wywaru z warzyw
masło
mielona papryka
10 dag startego parmezanu / sera
sól, pieprz
2 łyżki oliwy
zielona pietruszka

Opis przygotowania:
Pory umyć, pokroić wzdłuż i w plasterki. Marchew obrać, pokroić w kostkę. Seler obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i posiekać. Masło rozpuścić, wrzucić warzywa, dusić ok. 15 min. wlać wywar i gotować ok. 10 min. bez przykrycia. Przyprawić. Spaghetti ugotować, odcedzić, ułożyć na talerzach. Zalać sosem z warzyw, posypać serem i nacią.
Region:  Kuchnia włoska
Przepis czytano już 6503 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin