|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Spaghetti w sosie warzywnym |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 40 dag spaghetti
60 dag porów
marchewka
1/2 selera
cebula
1/2 szkl. wywaru z warzyw
masło
mielona papryka
10 dag startego parmezanu / sera
sól, pieprz
2 łyżki oliwy
zielona pietruszka
|
Opis przygotowania: Pory umyć, pokroić wzdłuż i w plasterki. Marchew obrać, pokroić w kostkę. Seler obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i posiekać. Masło rozpuścić, wrzucić warzywa, dusić ok. 15 min. wlać wywar i gotować ok. 10 min. bez przykrycia. Przyprawić. Spaghetti ugotować, odcedzić, ułożyć na talerzach. Zalać sosem z warzyw, posypać serem i nacią. |
|
Region: Kuchnia włoska | |
Przepis czytano już 6503 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|