Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rucolą |
|
Poziom: średni Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 500 g makaronu spaghetti
słoiczek pomidorów suszonych na słońcu w oleju Ponti
300 g sera gorgonzola
250 ml śmietany do sosów 18% lub kremówki 30%
1 średnia cebula
4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
3 garści rukoli
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
sól i pieprz (opcjonalnie)
|
Opis przygotowania: Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek i zeszkli je. Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię. Dodaj śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz gałkę. Sos zredukuj do odpowiadającej Ci gęstości. Opcjonalnie dopraw go solą i pieprzem. Sos podawaj
z ugotowanym al dente makaronem i rukolą.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2912 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |