Spaghetti ze szpinakiem |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - pół paczki makaronu spaghetti
Sos:
- 0,5 cebuli
- 1 główka czosnku
- ok 200-250g szpinaku drobno posiekanego (ja używam mrożonego)
- mały jogurt naturalny lub kefir
- mała śmietana 12% (gęsta)
- oliwa z oliwek
- kurkuma
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać sól, pieprz i wyciśnięty czosnek, po 2-3 minutach dodać szpinak, na małym ogniu delikatnie podsmażyć.
w miseczce rozmieszać jogurt ze śmietaną (w stosunku 1:1), dodać kurkumy do intensywnie żółtego koloru.
Wlać do szpinaku.
Doprawić solą i ewentualnie innymi przyprawami.
Podawać z makaronem spaghetti (dobrej jakości). |
|
Opis / Uwagi: Czosnek i szpinak robią się gorzkie jak się przypalą więc trzeba uważać ;]
Kurkumę można zastąpić curry. |
|
|
Przepis został dodany przez: megara |
Przepis czytano już 5033 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |