| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Stek z rekina na ryżu z limonkowym guacamole |  
	 |  
		  Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 1 Głosów: 8 Ocena: 3.00  Składniki: 2 steki z rekina 
Ryż biały (100g) 
1 limonka 
1 avocado 
2 ząbki czosnku 
Sól, pieprz 
Natka pietruszki 
Oliwa z oliwek
 
  |  
	Opis przygotowania: Steki z rekina kroimy wzdłuż, osuszamy i przyprawiamy w misce sokiem z połowy limonki, solą, pieprzem, natką pietruszki i oliwą z oliwek. Tak przyprawione steki wkładamy do lodówki na godzinę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Steki smażymy z każdej strony na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, wlewamy tylko całą zawartość miseczki, w której je trzymaliśmy. Guacamole przygotowuje w najbardziej podstawowej formie. Obieram i wyjmuje pestkę, kroję w kostkę i wkładam do miski, dodaję 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, szczyptę soli i pieprzu i sok z reszty limonki, dokładnie ubijam i mieszam widelcem na jednolitą masę. 
 
Smacznego :) |  
	 |  
	| Sposób przygotowania:  Smażone |  	 |  
	| Przepis został dodany przez:  majki |  	| Przepis czytano już 5485 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |  
 
  
 
  
  
steki z rekina Dodał/a majki dnia 2011-12-01 23:02:57
  To nie jest jakiś specjalnie egzotyczny produkt, można go kupić w większości sklepów rybnych, czy w makro. Ale nie wiem czy sprzedają je za ironię małym pyskaczom, ale to już musisz pytać w sklepie
 
  |  steki z rekina Dodał/a ~kucharek dnia 2011-11-28 22:28:28
  no tak dorwał się do steków z rekina i gotuje, zapomniałem ze rekiny pływają w Wiśle i można je łowić na podbierak
 
  |  
  		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |