przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Suflet pomarańczowy

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
4 duże pomarańcze
4 żółtka
6 łyżek cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
5 dag migdałów
sok z 1/2 cytryny
sok z 2 pomarańczy
1 łyżka brandy
5 białek

Opis przygotowania:
Pomarańcze umyć, odkroić z nich niezbyt duże "piętki" tak, aby można było z nich wydrążyć nożem miąższ. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysta masę, dodać mąkę ziemniaczaną, drobno posiekane migdały, sok z pomarańczy, sok z cytryny i brandy. Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie połączyć z masą żółtkową. Pomarańcze napełnić masą do wysokości 3/4. Tak przygotowane pomarańcze wstawić do piekarnika i piec przez 25 minut w temp. 200 st. Deser podawać na gorąco.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 4475 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin