Surówka z włoskiej kapusty na czerwono |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 mała główka kapusty
- 1 cebula
- 1 jabłko
- 1 burak lub 0.25 szklanki soku z kwaszonych buraków
- 4 łyżki oliwy lub oleju sojowego
- sok z cytryny
- sól
- cukier
|
Opis przygotowania: Wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, przyprawić solą i cukrem. Kapustę oczyścić z nadpsutych liści, umyć, osuszyć i drobno poszatkować. W czasie krajania łączyć kapustę z zaprawą. Obraną cebulę i jabłko umyć i drobno posiekać, dodać do surówki. Pod koniec wymieszać surówkę z sokiem z kwaszonych buraków lub dodać obrany i starty na tarce o małych otworach burak. Sprawdzić smak i ewentualnie przyprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. |
|
|
Przepis czytano już 4764 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |