przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surówkowy kompot z jeżyn i jabłek

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2 - 3 jabłka,
15 dkg jeżyn,
2 - 3 łyżki cukru,
1 płaska łyżeczka cukru pudru,
0.25 łyżeczki cynamonu,
0.5 łyżeczki cukru waniliowego,
2 goździki,
skórka z cytryny,
sok z cytryny.

Opis przygotowania:
Jabłka umyć, obrać ze skórki, utrzeć na tarce o dużych otworach, skrapiając sokiem z cytryny. Cukier puder wymieszać z cynamonem i cukrem waniliowym, dodać do jabłek. Jeżyny starannie umyć i przetrzeć przez sito. Zagotować wodę (2 szkl.) z cukrem, odstawić. Wymieszać z przecierem z jeżyn i zalać przygotowane jabłka. Podawać kompot mocno ochłodzony w lodówce.
Przepis czytano już 5645 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin