|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Surówkowy kompot z jeżyn i jabłek |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
2 - 3 jabłka,
 15 dkg jeżyn,
 2 - 3 łyżki cukru,
 1 płaska łyżeczka cukru pudru,
 0.25 łyżeczki cynamonu,
 0.5 łyżeczki cukru waniliowego,
 2 goździki,
 skórka z cytryny,
 sok z cytryny.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Jabłka umyć, obrać ze skórki, utrzeć na tarce o dużych otworach, skrapiając sokiem z cytryny. Cukier puder wymieszać z cynamonem i cukrem waniliowym, dodać do jabłek. Jeżyny starannie umyć i przetrzeć przez sito. Zagotować wodę (2 szkl.) z cukrem, odstawić. Wymieszać z przecierem z jeżyn i zalać przygotowane jabłka. Podawać kompot mocno ochłodzony w lodówce.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 6659 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |