|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Surówkowy kompot z malin i porzeczek |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
30 dkg malin,
 20 dkg czerwonych lub czarnych porzeczek,
 4 łyżki cukru,
 2 łyżki cukru pudru.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Owoce umyć, oczyścić z szypułek, opłukane osączyć. Maliny ułożyć na salaterce lub w kompotierkach, posypać cukrem pudrem. Porzeczki przetrzeć przez gęste sito. Przegotować 2 szkl. wody z cukrem, lekko przestudzić, po czym wymieszać z przecierem porzeczkowym. Zalać maliny i odstawić do lodówki. Podawać po oziębieniu.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 6833 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |