przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surówkowy kompot z moreli lub brzoskwiń

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
40 dkg moreli lub brzoskwiń,
2 - 3 łyżki cukru,
skórka i sok z cytryny lub koncentrat z róży.

Opis przygotowania:
Owoce umyć, sparzyć, ostrożnie obrać z skórki, pokrajać w ćwiartki, ułożyć w kompotierkach. Wodę (1.5 szkl.) zagotować z cukrem i skórką z cytryny, dodać do smaku koncentrat z róży lub soku z cytryny, po czym ciepłym syropem zalać owoce i pozostawić na 1 - 2 h by zmiękły. Oziębić w lodówce. Dla dorosłych kompot można przyprawić dodatkiem rumu.
Przepis czytano już 6137 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin