|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Surówkowy kompot z moreli lub brzoskwiń |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 40 dkg moreli lub brzoskwiń,
2 - 3 łyżki cukru,
skórka i sok z cytryny lub koncentrat z róży.
|
Opis przygotowania: Owoce umyć, sparzyć, ostrożnie obrać z skórki, pokrajać w ćwiartki, ułożyć w kompotierkach. Wodę (1.5 szkl.) zagotować z cukrem i skórką z cytryny, dodać do smaku koncentrat z róży lub soku z cytryny, po czym ciepłym syropem zalać owoce i pozostawić na 1 - 2 h by zmiękły. Oziębić w lodówce. Dla dorosłych kompot można przyprawić dodatkiem rumu. |
|
|
Przepis czytano już 6482 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|