|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Surówkowy kompot z moreli lub brzoskwiń |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
40 dkg moreli lub brzoskwiń,
 2 - 3 łyżki cukru,
 skórka i sok z cytryny lub koncentrat z róży.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Owoce umyć, sparzyć, ostrożnie obrać z skórki, pokrajać w ćwiartki, ułożyć w kompotierkach. Wodę (1.5 szkl.) zagotować z cukrem i skórką z cytryny, dodać do smaku koncentrat z róży lub soku z cytryny, po czym ciepłym syropem zalać owoce i pozostawić na 1 - 2 h by zmiękły. Oziębić w lodówce. Dla dorosłych kompot można przyprawić dodatkiem rumu.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 7134 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |