przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY CHIŃSKA ORYGINALNA

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 15
Ocena: 3.80
Składniki:
Składniki:
" ½ główki białej kapusty
" 1 marchewka
" 1 ząbek czosnku
" 1/3 szklanki cukru
" 1/3 szklanki octu
" 1/3 szklanki oleju
" 1 łyżeczka soli (płaska)

Opis przygotowania:
Szatkujemy kapustę na wiórki cienkie i długie, a marchewkę w tzw. zapałki. Przygotowujemy sosik składający się z oleju, octu, cukru i soli. Do sosu wciskamy czosnek przez praskę. Zalewę lekko podgrzewamy, mieszamy do rozpuszczenia cukru i polewamy nią kapustę. Dokładnie mieszamy całość aby zalewa dokładnie połączyła się z kapustą. Odstawiamy na godzinkę do lodówki aby smaki się połączyły. Taka kapusta może być przechowywana przez kilka dni np. w szczelnie zamykanej misce bądź zakręcanym słoiku w chłodzie . Smacznego!
Opis / Uwagi:
najtańsza, najłatwiejsza, surówka do obiadu, lub do "chińczyka" smaczna, i nieskomplikowana
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  chef7
Przepis czytano już 25905 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin