Surowka z kiszonej kapusty I |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - kiszona kapusta około 0.5
- szczypta soli
- cukier
- szczypta pieprzu (niekoniecznie)
- olej około 50g
- 1 cebula
|
Opis przygotowania: Kapustę wypłukać jeśli jest zbyt kwaśna, posiekać,
posolić dosłownie odrobinę, dodać niewielką ilość pieprzu, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i najważniejsze dodać cukier nie żałować - około 2-3 łyżeczki, spróbować czy smak jest odpowiednio słodko winny, dodać olej/
Smacznego. |
|
Opis / Uwagi: Cukier obowiązkowo. Pycha. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: jaro |
Przepis czytano już 5539 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |