przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surowka z kiszonej kapusty I

Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- kiszona kapusta około 0.5
- szczypta soli
- cukier
- szczypta pieprzu (niekoniecznie)
- olej około 50g
- 1 cebula

Opis przygotowania:
Kapustę wypłukać jeśli jest zbyt kwaśna, posiekać,
posolić dosłownie odrobinę, dodać niewielką ilość pieprzu, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i najważniejsze dodać cukier nie żałować - około 2-3 łyżeczki, spróbować czy smak jest odpowiednio słodko winny, dodać olej/
Smacznego.
Opis / Uwagi:
Cukier obowiązkowo. Pycha.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  jaro
Przepis czytano już 5539 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin