|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Syrop z owoców róży |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 l soku z owoców, z przepisu na sok pitny z róży
- 1,8 kg cukru
|
Opis przygotowania: Jeśli chcemy zrobić syrop, to soku sporządzonego w przepisie nr 4 nie pasteryzujemy lecz szybko przerabiamy go na tenże syrop i tak na 1 litr tego soku dodajemy 1,80 kg cukru. Przerób wykonujemy szybko. Do jeszcze ciepłego soku dodajemy cukier, mieszając ciągle ogrzewamy, aż do rozpuszczenia się cukru, nie dopuszczamy do zagotowania i rozlewamy do butelek małych, takich jak sok.
Lepsze zachowanie witamin uzyskujemy przez ogrzanie do wrzenia tylko 2/5 ogólnej ilości soku, do którego dodajemy całą ilość cukru, ogrzewamy i mieszamy aż Jeśli chcemy zrobić syrop, to soku sporządzonego w przepisie nr 4 nie pasteryzujemy lecz szybko przerabiamy go na tenże syrop
i tak na 1 litr tego soku dodajemy 1,80 kg cukru. Przerób wykonujemy szybko. Do jeszcze ciepłego soku dodajemy cukier, mieszając ciągle ogrzewamy, aż do rozpuszczenia się cukru, nie dopuszczamy do zagotowania i rozlewamy do butelek małych, takich jak sok.
Lepsze zachowanie witamin uzyskujemy przez ogrzanie do wrzenia tylko 2/5 ogólnej ilości soku, do którego dodajemy całą ilość cukru, ogrzewamy i mieszamy, aż do rozpuszczenia się cukru. I do tego gorącego syropu dodajemy ciągle mieszając resztę, czyli 3/5 ilości soku.
Butelki zamykamy korkami gumowymi, lub do butelek ze szczelnym, hermetycznym zamknięciem.
do rozpuszczenia się cukru. I do tego gorącego syropu dodajemy ciągle mieszając resztę, czyli 3/5 ilości soku.
Butelki zamykamy korkami gumowymi, lub do butelek ze szczelnym, hermetycznym zamknięciem. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 6352 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|