| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Szarlotka |  
	 |  
		Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00  Składniki: 50 dkg (2.5 szkl.) mąki, 
0.5 szkl. gęstej śmietany, 
10 dkg margaryny, 
4 żółtka, 
25 dkg (1 szkl.) cukru, 
1 łyżeczka proszku do pieczenia, 
1 kg jabłek, 
2 - 3 łyżki kaszy manny lub mąki ziemniaczanej.
 
  |  
	Opis przygotowania: Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną, śmietaną i żółtkami. Zagnieść ciasto i ostudzić je, przetrzymując przez 30 - 60 min. w lodówce. Ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą część rozwałkować, ułożyć na blasze i posypać równomiernie kaszą manną lub mąką ziemniaczaną. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na cienkie plasterki, ułożyć na cieście i posypać je cukrem. Resztę ciasta rozwałkować i ułożyć na jabłkach. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec ok. 45 min. w średnio gorącym piekarniku. |  
	 |  
	| Sposób przygotowania:  Pieczone |  	 |  
		| Przepis czytano już 8461 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
 
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |