|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Szarlotka bez pieczenia |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg jabłek,
25 dag tartej bułki,
15 dag masła lub margaryny,
10 dag cukru pudru,
szklanka ubitej słodkiej śmietanki,
szklanka dżemu malinowego.
|
Opis przygotowania: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokrajać na ósemki, przełożyć do rondla, podlać szklanką wody i ugotować do miękkości. Przetrzeć przez nylonowe sitko i ostudzić. Masło stopić na patelni, dodać tartą bułkę i cukier, chwilę przesmażyć. W szklanej misce układać warstwami purée jabłkowe, dżem i masę bułczaną, na przemian aż do wyczerpania składników. Miskę wstawić do lodówki na co najmniej 1 godz. Podawać z bitą śmietaną. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 6781 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|