przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szarlotka bez pieczenia

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 kg jabłek,
25 dag tartej bułki,
15 dag masła lub margaryny,
10 dag cukru pudru,
szklanka ubitej słodkiej śmietanki,
szklanka dżemu malinowego.

Opis przygotowania:
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokrajać na ósemki, przełożyć do rondla, podlać szklanką wody i ugotować do miękkości. Przetrzeć przez nylonowe sitko i ostudzić. Masło stopić na patelni, dodać tartą bułkę i cukier, chwilę przesmażyć. W szklanej misce układać warstwami purée jabłkowe, dżem i masę bułczaną, na przemian aż do wyczerpania składników. Miskę wstawić do lodówki na co najmniej 1 godz. Podawać z bitą śmietaną.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 6450 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin