|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Szarlotka po redaktorsku II |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 25 biszkoptów,
50 dkg truskawek.
Masa:
200 ml mleka,
150 ml śmietanki kremowej,
5 dkg rodzynków,
25 ml rumu,
5 dkg cukru pudru do śmietanki,
2-3 żółtka,
rurki waflowe.
|
Opis przygotowania: Rodzynki opłukać, osączyć, polać rumem i pozostawić na 2 godziny. Truskawki przebrać, opłukać, obrać z szypułek, ułożyć w formie wyłożonej biszkoptami. Żółtka utrzeć z cukrem, wlewać powoli gorące mleko szybko mieszając trzepaczką. Naczynie z żółtkami wstawić do większego naczynia z gorącą wodą i ubijać na parze aż masa zgęstnieje. Krem wystudzić mieszając, wymieszać z ubitą śmietanką z cukrem, polać truskawki, wyrównać powierzchnię, posypać rodzynkami i udekorować rurkami waflowymi. |
|
|
Przepis czytano już 4850 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|