Szarlotka pychotka |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 1.00 Składniki: - 5 jajek
- 1 szkl. cukru
- 1/2 szkl. oleju
- 1 cukier waniliowy
- 2 szkl. mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- mus jabłkowy
|
Opis przygotowania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć na prostokątną blachę i podpiec na słomkowy kolor. Wyłożyć mus, równo rozsmarować i wylać drugą część ciasta. Upiec sprawdzając patyczkiem czy nie jest surowe.
Podawać posypane cukrem pudrem. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 6358 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |