Szarlotka z kremem |
|
Poziom: średni Porcji: 12 porcji Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 3 szkl. mąki krupczatki
- 5 łyżek cukru
- 75 dag jabłek
- kostka margaryny
- 5 jajek
- 2 torebki jasnego budyniu
- cukier waniliowy
- 3 łyżki śmietany
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szlk. cukru
|
Opis przygotowania: Mąkę, cukry, proszek i margarynę posiekać nożem. Dodać 5 żółtek i śmietanę, zagnieść ciasto. 1/3 część ciasta włożyć do lodówki, resztę rozwałkować. Na cieście rozłożyć starte jabłka. Ubić pianę ze szkl.cukru i proszkiem budyniowym, wymieszać, wlać na jabłka. przykryć resztą pokruszonego ciasta. Piec ok.60 min w temp. 200 stopi |
|
Opis / Uwagi: 1 porcja - 320 kcal |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 5921 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |