przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szarlotka z kremem

Poziom: średni
Porcji: 12 porcji
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 3 szkl. mąki krupczatki
- 5 łyżek cukru
- 75 dag jabłek
- kostka margaryny
- 5 jajek
- 2 torebki jasnego budyniu
- cukier waniliowy
- 3 łyżki śmietany
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szlk. cukru

Opis przygotowania:
Mąkę, cukry, proszek i margarynę posiekać nożem. Dodać 5 żółtek i śmietanę, zagnieść ciasto. 1/3 część ciasta włożyć do lodówki, resztę rozwałkować. Na cieście rozłożyć starte jabłka. Ubić pianę ze szkl.cukru i proszkiem budyniowym, wymieszać, wlać na jabłka. przykryć resztą pokruszonego ciasta. Piec ok.60 min w temp. 200 stopi
Opis / Uwagi:
1 porcja - 320 kcal
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5921 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin