przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szarlotka z rabarbarem

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Ciasto:
20 dag mąki pszennej,
2 łyżki cukru pudru,
2 łyżki margaryny,
2 jaja,
5 dag śmietany,
7 paczka proszku do pieczenia,
1 kieliszek spirytusu,
szczypta soli.
Nadzienie:
25 dag rabarbaru,
20 dag cukru.

Opis przygotowania:
Z podanych składników zagnieść ciasto dodając tyle mąki, aby po dokładnym wyrobieniu dało się łatwo i cienko rozwałkować. Połową rozwałkowanego ciasta wyłożyć spód i boki płaskiej formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Rabarbar pokrajany na drobne kawałki udusić w małej ilości wody. Gdy nieco przestygnie, dodać do smaku cukru. Marmoladę położyć na cieście przykryć pozostałym ciastem i zlepić brzegi. Posmarować placek stopionym masłem. Piec 40 minut w gorącym piekarniku.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5757 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin