przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szarlotka z sera i truskawek

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Ciasto:
1 bułka paryska,
1 szklanka mleka,
1 jajko,
6 dag tłuszczu.
Nadzienie:
20 dag twarogu,
2 jajka,
10 dag cukru,
2 dag margaryny,
2 dag kaszy manny,
25 dag truskawek,
bułka tarta,
cukier puder,
cukier waniliowy,
tłuszcz do zapiekania.

Opis przygotowania:
Bułkę pokroić w foremne plastry, o grubości ok. 1 cm. Jajko rozmącić z mlekiem. Maczać bułkę i obsmażyć na tłuszczu na rumiano z obu stron. Naczynie do zapiekania wyłożyć grzankami. Ser przepuścić przez maszynkę, utrzeć z cukrem, jajkami i kaszą manną na jednolitą masę. Wyłożyć na grzanki, przykryć drugą warstwą grzanek. Na nich położyć przebrane umyte osączone i pozbawione szypułek truskawki. Posłodzić i skropić stopioną margaryną. Przykryć grzankami i zapiekać w piekarniku (180 st. C) 5 - 7 min.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5554 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin