|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Szarlotka z sera i truskawek |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Ciasto:
1 bułka paryska,
1 szklanka mleka,
1 jajko,
6 dag tłuszczu.
Nadzienie:
20 dag twarogu,
2 jajka,
10 dag cukru,
2 dag margaryny,
2 dag kaszy manny,
25 dag truskawek,
bułka tarta,
cukier puder,
cukier waniliowy,
tłuszcz do zapiekania.
|
Opis przygotowania: Bułkę pokroić w foremne plastry, o grubości ok. 1 cm. Jajko rozmącić z mlekiem. Maczać bułkę i obsmażyć na tłuszczu na rumiano z obu stron. Naczynie do zapiekania wyłożyć grzankami. Ser przepuścić przez maszynkę, utrzeć z cukrem, jajkami i kaszą manną na jednolitą masę. Wyłożyć na grzanki, przykryć drugą warstwą grzanek. Na nich położyć przebrane umyte osączone i pozbawione szypułek truskawki. Posłodzić i skropić stopioną margaryną. Przykryć grzankami i zapiekać w piekarniku (180 st. C) 5 - 7 min. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 5554 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|